Historia
Före 1976 hade högtalarkablar ingen identitet. Det var bara kablar, helt enkelt. Man använde sig av en vanlig elkabel, oftast i dimensionen 2x0,5mm2. Hade man en större musikanläggning gick man upp 2x0,75mm2. Men så kom SUPRA...

Det började med att vi introducerade SUPRA Classic 2,5 vilket skakade om marknaden med ett helt nytt koncept. Detta hände alltså i Sverige år 1976 och sedan dess har hela världen följt efter.

Sedan SUPRA Classic introducerades har det kommit många andra produkter och idéer. Nylonskärm, LoRad, Sword, Swift, HDMI Met-s/b, HDMI Extender, Cat7+, USB… ja listan kan göras lång och fler nyheter är på gång.

Koncept
Vi har alltid arbetat efter konceptet, eller snarare filosofin, som vi har valt att kalla No Nonsense Design. Konceptet är enkelt och bygger på:

  • Produkterna skall vara tillverkade av högsta möjliga materialkvalitet.
  • Tekniskt förankrad och innovativ design.
  • Egenkontrollerad produktionskedja, 
  • Made in Ljungskile, Sweden.

Tillverkningen
Till skillnad från många andra kabeltillverkare har vi valt att ha kvar vår produktion här hemma i Sverige. Detta för att vi vill ha total kontroll på hela tillverkningsprocessen och på så sätt bibehålla den höga kvalitet som SUPRA borgar för. Detta leder även till att vi lättare kan utveckla och förbättra våra produkter samt att vi kortar ner våra ledtider. För tillfället expanderar vi vår produktionsyta med en helt ny produktionshall på 1500m2 som stod färdig 2012.

Kvalitetskontroll
Samtliga kablar genomgår en noggrann testrutin och mäts manuellt i avancerad testutrustning.  Kablarna är uppmärkta med batchnummer för att vi ska kunna spåra när kabeln är producerad och för att kunna se vem som har ufört lödningen samt kvalitetskontrollen.

Tommy Jenving

Tommy Jenving 1945-2011

Tommy Jenving, grundare och före detta VD på Jenving Technology AB, gick bort efter en kort tids sjukdom den 11:e november 2011.
 
Tommy Jenving var en innovatör, uppfinnare och entreprenör med ett stort hjärta och skarpt sinne. Han gillade alltid att ge produkterna sin egen design och många tekniska problem har lösts genom hans egna uppfinningar. Hans livsverk ska fortsätta att vidareutvecklas och förvaltas. Vi på SUPRA kommer alltid att sträva efter att göra honom stolt.

Team SUPRA Cables
JENVING Technology AB, SWEDEN